Ens adherim a la declaració per denunciar l’abús de poder d’Agbar a Catalunya

Més de 64 organitzacions ens adherim al #FrontComúVSAgbar per denunciar l’abús de poder d’Agbar a Catalunya i exigir a les administracions que prenguin totes les mesures necessàries per facilitar la gestió pública i democràtica de l’aigua.

La declaració denuncia el monopoli d’Agbar en la gestió de l’aigua i assenyalen l’empresa per haver entorpit i tombat judicialment les iniciatives sorgides per recuperar la gestió d’aquesta. Les entitats promotores del manifest reivindiquen l‘aigua com a bé essencial i com a dret humà i exigeixen als governs frenar les multinacionals i implementar mesures per a una gestió pública i democràtica.

Les entitats promotores fan una crida a totes les organitzacions socials i ambientals per a que es sumin a la declaració. Podeu adherir-vos-hi aquí.

La plataforma Aigua es Vida, una de les promotores del manifest, convida les organitzacions a participar als tallers que han anomenat Cafès de l’Aigua, els dies 8, 15 i 22 de juny. En aquests, la idea és pensar i debatre conjuntament com hauria de ser l’Observatori Metropolità de l’Aigua, projecte inclòs en el Compromís per l’Aigua Pública i Democràtica i creat per vetllar per l’interès comú de la gestió de l’aigua i el sanejament. Els tallers són per recollir opinions, idees, propostes i suggeriments; no pretenen arribar a acords ni a concretar propostes.