#EscolaESStiu

Segueix l’#EscolaEsstiu

La V edició de l’Escola d’Estiu, impulsada per la comissió de formació i publicacions en col·laboració amb altres comissions i les xarxes locals de la XES, continua amb sessions descentralitzades, presencials i virtuals, durant les properes setmanes!

La gent de l’economia social i solidària som resistents. Tenim un projecte polític de transformació social i lluitem per una economia de la vida. Per això, després d’un any en què a causa de la pandèmia no va ésser possible organitzar l’Escola d’Estiu, tornem a fer-nos presents.

Us deixem el programa i el formulari d‘inscripció a les diferents sessions.

17 de juny 16-18 h. En línia (sessió enregistrada, mira el vídeo aquí). Com avancem cap a la gestió público-comunitària-cooperativa? Discussió estratègica sobre les condicions per avançar en la gestió público-comunitària-cooperativa. Coneixerem experiències i aprofundirem en els reptes d’aquesta gestió. Organitzada per: Comissió de Formació (XES) – Ateneus Cooperatius – XMESS – UAB – Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) – Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP). Enllaç d’accés.

18 de juny 18 h. Casa Orlandai, Barcelona + retranmissió en línia (sessió enregistrada, mira el vídeo aquí). Gestió comunitària, economia solidària i cultura crítica. Diàleg amb diferents experiències. Org. Comissió de Formació i Publicacions de la XES  i Xarxa d’Espais Comunitaris (XEC). Enllaç d’accés i pad per fer preguntes.

28 de juny 18 h. Biblioteca Lambert Mata, Ripoll. Taula rodona: Les Cures: una visió comunitària des de l’Economia solidària.  Intercanvi experiències, models cooperatius i comunitaris de cures amb Cuidem Lluçanès  (Lluçanès), Hèstia SAD   (Ripollès) i Més que cures de Cooperasec (Poble Sec, Barcelona). Organitza XES Ripollès.

7 de juliol 19 h. Plaça Vella d’Artés. Agroecologia i venda en línia: impactes i costos invisibles. Espai que convidarà productores, distribuïdores i consumidores per compartir els impactes de la digitalització i plataformització de la venda de productes, amb diferents plataformes en fila 0. Co-organitzat amb la XaSACC (Xarxa per la Sobirania Alimentària de la Catalunya Central).

10 de juliol 16 h. En línia. Economia solidària i feminista en l’agroecologia i la sobirania alimentària. Espai de trobada de projectes i reflexió sobre agroecologia, sobirania alimentària i economia solidària on hi trobarem una apropament a l’economia feminista. Amb Martina Marcet Fuentes. Org: Comissió Economies Feministes de la XES. Enllaç per accedir-hi.

20 de juliol 18.30 h (sessió prevista el 25 de juny i ajornada). Cal Temerari, C/ de Sant Esteve, 8-12, Sant Cugat del Vallès. L’economia social i solidària avui. Taula rodona amb els autors del llibre l’Economia Social i Solidària a Catalunya. Fonaments teòrics i reptes estratègics, per reflexionar sobre la situació ara i aquí. Org. Comissió de Formació i Publicacions de la XES.