Memòria 2020

Ja disponible la memòria de la XES 2020

L’any 2020 ens va deixar un missatge ben clar: que la intercooperació és bàsica per afrontar qualsevol crisi plegades. Una pandèmia inesperada va capgirar el nostre món però no va aturar l’economia solidària que amb tanta o més energia de l’habitual va engegar accions i propostes col·lectives per sortir endavant.

D’aquells mesos de confinaments, angoixa i pors, encara queden conseqüències, que se sumen als estralls habituals del capitalisme. A la memòria 2020 de la XES, però, mostrem com el nostre moviment es va reforçar durant la crisi: noves sòcies (tant organitzacions com individuals), nous projectes conjunts de suport a la pagesia i als veïnats, línies d’acció d’incidència política, fons de solidaritat, etc.

Tot i que la major de part de l’activitat la vam reorientar i adaptar al context de crisi, com ara la campanya del Balanç Social per detectar les necessitats de les sòcies i pensar estratègies de resiliència conjunta, o bé la primera FESC 100% virtual -i esperem que l’última- i el també en línia Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores , també es va continuar amb els plans de treball de les comissions. A la memòria veureu publicacions, informes, jornades i campanyes que vam impulsar durant el 2020…i un organigrama que creix cada vegada més, amb noves comissions de treball ambicioses en el seu objectiu de transformar el sistema econòmic i social actual.

Ara, en aquest darrer trimestre del 2021, ja podem començar a fer balanç de la feina feta aquest any, i sobretot encarar els darrers mesos amb il·lusió pensant en el recull de fites de la propera memòria.

Som imparables!