Protocol antiassetjament

Formació sobre gestió de violències i agressions masclistes

A la comissió antiassetjament de la XES continuen treballant per millorar els mecanismes de prevenció i de detecció de les violències masclistes.

A més de seguir difonent el protocol davant d’assetjaments de la XES i la necessitat d’adherir-s’hi, han programat per aquest proper mes de novembre una completa formació sobre la gestió de violències i agressions masclistes. La formació la dinamitzarà Fil a l’Agulla i tindrà com objectiu principal guanyar consciència de les dinàmiques de poder i la perspectiva de gènere per poder identificar les actituds masclistes i deixar-ne de ser còmplices.

En concret, constarà de 4 sessions diferents:

Les dues primeres sessions estan dirigides a totes les persones de la base social de la XES que s’identifiquen com a homes amb l’objectiu d’agafar consciència de la vinculació entre el gènere i el poder, la presa de responsabilitats i reparació del dany que això implica. Aquestes dues sessions seran el 3 i 8 de novembre de 10h a 12h. El treball que pretenem fer és la suma de les dues sessions, per tant, tot home que s’hi vulgui apuntar ha d’assitir a les dues i a la quarta sessió, mixta.

La tercera sessió està dirigida a dones cisgènere, persones trans o persones amb identitat no binària per tal de conèixer les diferents visions sobre les dinàmiques de poder masclistes que es produeixen en el marc de la XES o entitats sòcies. Serà el dia 15 de novembre de 12h a 14h.

I, per acabar, la quarta sessió serà un espai de diàleg obert a totes les persones que hagin participat a les sessions prèvies. Serà el divendres 19 de novembre de 10h a 12h.

En els propers dies us acabarem de donar tots els detalls de la formació i com formalitzar la inscripció. Reserveu-vos les dates!