Guia escenaris futur

Guia per a la construcció d’escenaris de futur


Des del llançament de la campanya Futurs (im)possibles el setembre de l’any passat, vam començar a impartir tallers per a la construcció participativa d’escenaris de futur arreu del territori. A data d’avui, entre les dinamitzadores que vam formar en aquesta metodologia a l’estiu, hem facilitat 10 tallers per tot Catalunya: terres gironines, Vegueria Penedès, Catalunya Central, Maresme… i a l’agenda podeu veure que n’hi ha alguns encara previstos. 

De fet, la rebuda que ha tingut aquesta eina per anticipar possibles futurs davant la crisis ecosocial, ens fa pensar que se’n faran molts més. A més, de les 25 facilitadores formades inicialment, ja se n’hi han sumat gairebé una desena més. I és que un dels objectius que teníem com a XES, a l’hora d’impulsar aquest projecte, era replicar el coneixement al màxim d’àmbits possibles, perquè els tallers arribessin al màxim nombre de població i d’actors estratègics per tal d’impulsar canvis per una transició ecològica justa i democràtica.

Així doncs, amb aquest afany de compartir el coneixement amb tothom que tingui interès, les companyes de la cooperativa Altekio han fet la Guia pràctica per a la construcció participativa d’escenaris de futur per a la transició ecosocial. Aquest document permet entendre els objectius que tenen els tallers d’escenaris de futur; quins són els 4 escenaris sobre els quals es treballa i com han estat construïts; la descripció metodològica, pas a pas, per impartir un taller; i altres recomanacions a l’hora de facilitar un taller d’aquest tipus. Esperem que sigui un material útil per construir altres futurs possibles!