Sòcies XES

Les primeres sòcies de 2020

Comencem l’any donant la benvinguda a tres noves sòcies i amb el desig de sumar-ne moltes més els propers 11 mesos! Sumem una cooperativa de serveis lingüístics, una entitat que treballa per la transformació social a partir de les arts escèniques i una cooperativa de d’enginyeria i manteniment d’energies renovables.

L’Entrellat es defineix com una cooperativa d’oficis del text: es dediquen a la traducció, la correcció, l’edició, l’elaboració i redacció de continguts, l’assessorament lingüístic i la maquetació. Són un projecte col·lectiu d’artesanes del text, nascut de la confluència de professionals d’àmbits diversos (de la traducció i la correcció, de l’antropologia i la història) que comparteixen passió per la llengua, el pensament crític i l’emancipació social. Creuen en la socialització de la feina, el treball en equip, la presa de decisions en comú i la intel·ligència col·lectiva com a eines per dignificar l’ofici i garantir unes condicions laborals dignes i justes, tant per a les sòcies de la cooperativa com per a les altres persones amb qui col·laboren.

La nave va és una entitat de professionals de les arts escèniques, l’educació social i la pedagogia que es dediquen a desenvolupar projectes artístics i de formació, per a promoure el teatre com a procés d’aprenentatge i transformació social. Parteixen del teatre com a eina per abordar els conflictes de l’ésser humà i la recerca de la seva comprensió: així creen un espai de llibertat real, generat pel conflicte fictici, que permet a les persones sentir-se segures i expressar-se sense prejudicis. Així doncs, impulsen diverses línies d’acció: generen projectes teatrals d’intervenció socio-educativa, organitzen projectes de formació, investigues noves tècniques artístiques, produeixen espectacles i participen en xarxes locals, europees i internacionals.

Som Confort Solar és una cooperativa de treball associat amb la missió de contribuir a la construcció d’un nou model energètic més sostenible, just i en mans de la ciutadania. Aquesta contribució la fan realitzant treballs d’enginyeria, instal·lació i manteniments de les diverses energies renovables. Van néixer com a resposta a un món carbonitzat, per implementar solucions renovables dins de l’àmbit de l’economia social i solidària. Van iniciar aquest projecte a finals del 2017 amb l’experiència de Confort Solar i el suport del Grup Local de Som Energia Sabadell.

També us volíem compartir el balanç de sòcies del 2019. Hem tancat l’any amb 274 entitats membres, 18 de suport i 144 sòcies individuals, és a dir, ja som 436 sòcies enxarxades per l’ESS! Més específicament, durant el 2019 s’han donat d’alta 42 entitats membres i 5 individuals, i de baixa 4 entitats (3 per fi de l’activitat i 1 per trasllat) i 4 individuals. Gràcies a totes les que formeu part de la xarxa i animeu-vos les que no hi sou a sumar-vos-hi!