Crida FSMET

El 10 de març, trobada local de moviments cap a l’FSMET

Només queden quatre mesos per engegar el Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores (FSMET), que vol ser un procés de confluència de les economies que són una alternativa real al capitalisme. Per tant, el principal objectiu d’aquest procés és acostar moviments socials i iniciatives que comparteixin la voluntat de posar al centre de l’economia les persones i el medi ambient, i d’acabar amb l’economia basada en l’extracció, el creixement, la competitivitat i el mercat, i que lluitin per caminar cap a societats resilients i col·laboratives que construeixin i reforcin aliances i accions estratègiques a base de treballar juntes.

La finalitat de teixir aquesta confluència és construir juntes una agenda global inclusiva per reivindicar l’altre món que ja existeix! La decisió d’emprendre aquest procés a Barcelona no és casual: Catalunya és un referent mundial del cooperativisme i l’economia solidària, amb una història marcada per les lluites socials. Un cop més, el país destacarà en l’escena mundial pel seu compromís social i la seva voluntat de construir un món millor.

Moltes ja heu donat un cop de mà en aquest procés i coneixeu de primera mà els nostres encerts i errors. D’altres pot ser que sigui la primera vegada que sentiu parlar d’aquesta idea. Sigui com sigui US NECESSITEM!!!! Necessitem persones i col·lectius amb ganes de incorporar-se a la confluència de Barcelona.

Necessitem recuperar i visibilizar la feina feta pels eixos que durant mesos s’han reunit per generar l’embrió d’aquest moviment global que ja és una realitat, comuns (digitals, urbans, rurals…), moviment agroecològic, sobirania alimentària i lluita contra el canvi climàtic, economies feministes i per descomptat l’economia social i solidària, les finances ètiques, i el comerç just. Arriba el moment d’ensenyar el cor dels nostres projectes, compartir i aprendre, omplir de contingut i voluntat d’intercanvi aquest espai que s’obrirà el proper juny a Barcelona.

Necessitem impulsar les accions transformadores, com les polítiques públiques, l’educació i la formació. Visibilitzar aquestes pràctiques que ajuden a que el dia a dia dels nostres projectes sigui més fàcil.

Necessitem els moviments socials de la ciutat disposats a confluir en un gran acte central reivindicatiu, una gran manifestació que ha de marcar un punt d’inflexió a la història d’aquesta ciutat: Un altre món és possible i, aquest, ja existeix!!

Per tot això i molt més, perquè volem compartir la nostra il·lusió i camí recorregut. Us convidem a una trobada el 10 de Març a la casa de la Solidaritat (C/ Vistalegre 15) de 17:00 – 19:30. Confirma la teva assistència omplint aquest formulari.

Si vols participar al FSMET, ja ho pots registrar-te en aquest enllaç. Hi pots venir com a persona individual o organització, però també presentar activitats i iniciatives perquè el FSMET el construïm entre totes.

Si vols conèixer més sobre el FSMET, ho pots fer en aquest interactiu on parlen persones que es van trobar l’abril de l’any passat a Barcelona per preparar el Fòrum.

Us esperem el 10 de març a la casa de la Solidaritat!