18 de juny: IV Jornades de Transició Ecològica

Arriben les IV Jornades de Transició Ecològica, el divendres 18 de juny de 10h a 14 a l’Ateneu l’Harmonia, amb imprescindible inscripció prèvia per límit d’aforament. A continuació us presentem el programa de les jornades, que comptaran amb relatoria il·lustrada.

Començarem a les 10h del matí, fent una mica de diagnosi per entendre quins reptes posa sobre la taula la urgent transició ecosocial que necessitem, i en quina situació es troba l’ESS per afrontar aquests reptes.

Per obrir boca, la Joana Bregolat, investigadora ecofeminista a l’Observatori del Deute en la Globalització i activista de FFF Barcelona, ens aportarà les seves reflexions sobre aquests reptes, dibuixant possibles línies d’acció per abordar-los. La seguirà l’Eva Vilaseca, membre de la cooperativa Espai Ambiental i de la comissió d’ecologia del a XES, per compartir punts forts i punts febles de l’ESS en la vessant ambiental. Tancarà la taula en David Soler, membre de l’Assemblea de Barris pel Decreixement Turístic i de la Comissió d’Incidència Política de la XES, per presentar les Propostes de Democratització Econòmica i Transició Ecosocial elaborades i aprovades per l’assemblea general de la XES, per generar un marc de l’abast de les mesures que cal dur a terme per transitar una transició ecològica amb justícia social.

A mig matí farem una pausa, i reprendrem les jornades treballant en grups sectorials, per aprofundir en les línies de treball i accions més estratègiques per cada un dels sectors en qüestió (a priori, seran energia, alimentació, mobilitat, residus, conservació del territori, urbanisme i construcció i tèxtil, però queda obert a que se’n puguin formar d’altres), de manera que obtinguem un ventall de línies de treball i actors rellevants per a dur-les a terme.

Aquestes jornades són una primera fita en el procés de reflexió estratègica que estem començant com a XES, i que tindrà una segona fita important a la propera edició de la FESC, que enguany celebra els 10 anys.

Des de la comissió d’ecologia us convoquem també a la Trobada de moviments per la justícia climàtica, social i feminista del 2 al 4 de juliol a Barcelona.

 

 

CANVIEM LA LÒGICA

A continuació trobareu quatre càpsules formatives que ens ajudaran en el camí cap a la transició ecosocial. Vam demanar a 4 referents dins de l’ESS que ens ajudin a posar llum, idees i recomanacions en els 4 àmbits següents: Consum responsable, Mobilitat sostenible, Transició energètica i Economia circular. Amb elles hem parlat del perquè cal posar-nos mans a l’obra, què podem fer i quines alternatives tenim, hem esboçat els beneficis que n’obtindrem i també hem vist quines son les eines que eixisteixen per medir i avaluar la nostra transició ecològica. Ens hi posem?