Cafè comerç just Alternativa3

Recerca sobre grups de consum i comerç just

Amb la voluntat d’apropar el comerç just als grups i cooperatives de consum local i agroecològic, amb LaCoordi estem impulsant una recerca amb les companyes de L’Aresta i l’Economat del Camp.

Es tracta de conèixer quins productes internacionals s’adquireixen des dels grups i cooperatives de consum, i quins criteris i quines garanties tenen, per explorar noves possibilitats de treball conjunt entre els sectors del consum agroecològic i el comerç just, la finances ètiques i altres organitzacions que treballen el comerç internacional i la justícia global.

L’objectiu del Comerç Just és promoure unes relacions comercials justes entre persones consumidores i productores en l’àmbit internacional, respectant els drets humans i els drets laborals, contribuint al desenvolupament de les comunitats locals i vetllant per la producció sostenible i la protecció del medi ambient. Com que són productes amb cadenes de producció molt llarga, no es poden fiscalitzar des d’aquí, i per això existeixen les certificacions i segells. A Catalunya, LaCoordi és l’encarregada de promoure el comerç just i les finances ètiques en el marc de l’economia solidària.

L’enquesta dura 5 minuts i es divideix en 3 blocs: consum, grau de sensibilització i informació sobre el vostre projecte. Si formeu part d’algun grup o cooperativa de consum, siusplau, cliqueu-hi!