La XES interpel·la els partits polítics abans del 28M: ‘Aposteu de debò per l’economia social i solidària al vostre municipi (2023-2026)’

Les iniciatives que conformem la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya (XES) impulsem una forma de fer que conjuga l’activitat econòmica, l’arrelament local i la transformació social, a partir d’una economia centrada en la sostenibilitat de la vida i la resolució equitativa de les necessitats humanes. Una economia políticament emancipadora, compromesa amb la lluita contra les desigualtats per raó de classe social, origen o identitat de gènere. Una Economia Social i Solidària (ESS).

Per tal que l’ESS sigui una realitat majoritària ens cal el compromís dels partits polítics i, en definitiva, de les administracions públiques. Queda poc més de dos mesos per a les eleccions municipals a Catalunya i és per aquest motiu que des de la XES hem editat el document ‘Aposteu de debò per l’economia social i solidària al vostre municipi (2023-2026)’. Es tracta d’una guia pràctica on els partits i representants públics trobaran una bateria de mesures per situar l’economia social i solidària al centre de les polítiques per construir un nou model socioeconòmic des dels municipis, un model econòmic que tingui com a objectiu assolir la màxima autosuficiència per satisfer les necessitats bàsiques de la seva població, que promogui la democratització de l’economia i que impulsi decididament la transició ecosocial, una transició que ha de ser cooperativa, ecofeminista i profundament redistributiva.

DESCARREGA EL DOCUMENT DE MESURES MUNICIPALISTES AQUÍ.