En marxa l’Escola de Transicions

L’Escola de Transicions ha començat la seva activitat aquest dijous 15 de febrer. El projecte, impulsat per la XES i la seva entitat sòcia Espai Ambiental, pretén a través de programes formatius posar en circulació coneixements, idees i recursos per a futurs lideratges en transicions ecosocials.

Les sessions de l’Escola de Transicions s’han iniciat a l’espai cooperatiu Bloc 4 de Sants (Barcelona) el Curs d’Especialització en transició ecològica i alternatives econòmiques. Aquest programa formatiu de 50 hores compta amb un equip docent amb 27 persones de referència en la matèria com Yayo Herrero, Luís González Reyes, Josep M. Busqueta, Carmen Madorran, Erika Zarate o Emilio Santiago Muiño, entre moltes altres.

La primera sessió del curs, titulada La doble crisi climàtica i energètica: llindars i disrupcions, ha anat a càrrec d’Olga Margalef, investigadora del CREAF, i Alfons Pérez, de la també també entitat XES Observatori ODG. La següent jornada prevista per dijous 22 de febrer tindrà en la primera part la sessió Capitalocè: el capitalisme com a causa principal de la crisi ecosocial amb l’economista i pastisser Josep Manel Busqueta i amb Rubén Martínez Moreno, investigador de l’Insitut de Recerca Urbana de Barcelona (IDRA). La segona part serà un taller d’escenaris de futur a càrrec d’Eva Vilaseca i Rubèn Suriñach.

Aquesta formació és reconeguda com a títol propi de la Universitat de Barcelona i es desenvolupa de forma presencial amb 15 sessions fins al 30 de maig.

Més informació de l’Escola de Transicions