Les entitats de la sectorial d’habitatge de la XES participen en una trobada internacional sobre recerca en habitatge cooperatiu

El passat 23 de febrer va tenir lloc, a La Comunal de Barcelona, una trobada internacional d’entitats tècniques, investigadores i activistes en l’àmbit de l’habitatge amb el tema central de la recerca sobre habitatge cooperatiu en cessió d’ús. Les entitats de la sectorial d’habitatge de la XES no només hi van participar, sinó que van col·laborar en la seva organització juntament amb el grup de treball d’habitatge de REAS.

Aquesta trobada es va dur a terme en el marc de la Setmana Investiga Coop Hàbitat, un seminari sobre investigació sobre habitatge cooperatiu amb diverses cites i activitats a Madrid i Barcelona.

L’espai de trobada del 23 de febrer va reunir activistes pel dret a l’habitatge i promotores de l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús i persones investigadores del camp dels estudis urbans, la producció social de l’hàbitat i les lluites pel dret a la ciutat.

Amb motiu de la presència a Barcelona d’activistes i acadèmics d’Argentina i Canadà, s’obrí un espai de trobada i diàleg amb actors locals per posar en comú les trajectòries de construcció i els vincles amb la investigació social en àmbits acadèmics i no acadèmics. També es van posar en comú les activitats, projectes, avenços i preocupacions actuals posant èmfasi en aquests vincles que, d’una banda, alimenten les cerques transformadores i, de l’altra, nodreixen a la investigació i li donen sentit.