Imaginar el Poble-sec i Barcelona l’any 2045

La campanya sobre la transició ecosocial de la XES Futurs imPossibles continua els seus tallers arreu del territori que permeten reflexionar i entendre els camins a emprendre per arribar a un escenari de futur desitjable l’any 2045 deixant enrere distopies. El dimarts 16 d’abril hi haurà una nova oportunitat de fer-ho a Barcelona, en concret al barri del Poble-sec.

L’any 2045 serà el barri del Poble-sec de Barcelona un barri habitable? Amb quin estil de vida? Com es relacionarà la gent? Hi hauran drets, llibertat, justícia social…? Són diversos els escenaris que poden esdevenir d’aquí 21 anys i diversos els camins per arribar a cadascun d’aquests escenaris.

El Taller d’Escenaris de Futurs, amb un mètode exitós, planteja entre les persones participants aquests futurs i els possibles camins per arribar-hi o evitar-los. Aquest és el punt de partida per convidar a la reflexió sobre la necessitat d’una transició ecosocial justa i democràtica i què cal per arribar a aquest futur desitjable.

Aquest taller, organitzat per la XES conjuntament amb la seva xarxa local Cooperasec, Som La Clau i el Pla Comunitari de Poble-sec, té una durada de 2 hores i tindrà lloc el dimarts 16 d’abril a partir de les 18:30 h. a l’espai Cooperasec, al pati de la biblioteca Francesc Boix (carrer Blai, 34). Es recomana fer-hi inscripció prèvia a través d’aquest enllaç.